Stredisko Jahodná rozohriali Chiki Liki Tu-a, Los Massakeros a Yeti

06.01.2013 Košice

Jahodná 6. januára (TASR) – Lyžiarske stredisko Jahodná rozohrial v prvú januárovú sobotu (5.1.) zimný festival. Nezisková organizácia Košice región umenia a kultúry pripravila v spolupráci s neziskovou organizáciou Košice - Európske hlavné mesto kultúry 2013 dvojdňový program, ktorý je pozvánkou na otvárací ceremoniál Európskeho hlavného mesta kultúry. Návštevníkom strediska sa v jeho prvý deň predstavilo 12 hudobných telies, pozreli si divadelné predstavenie, tvorbu umeleckých sochárov, výstavu malieb, deti sa zabavili v Snežnom mestečku a privítali legendárneho Yetiho.

Na hlavnom pódiu, ktoré patrilo od rána až do neskorého večera hudbe, vystúpili skupiny Retarded Fish, Bon Jovi revival, Abrakadabra, Hrdza, Los Massakeros, Chiki Liki Tu-a, Cirkus a Šani Sási band. Vo výstavnej sieni si mohli návštevníci pozrieť maľby mladých talentovaných výtvarníkov a ich vyučujúcich. Atmosféru doplnili Andy Belej band a Barokové trio rodiny Tomkovcov s hudobným vystúpením a prednáškou. V reštaurácii sa zase rozozvučali tóny Ľudového súboru Zemplín.

„Aj napriek nepriaznivému počasiu sme sa rozhodli pokračovať v programe. Hlavné pódium sme presunuli k výstave, do kongresového centra, kde sme pokračovali do neskorých nočných hodín,“ vysvetlila Miroslava Poklembová z neziskovej organizácie Košice región umenia a kultúry. Program je zostavený multižánrovo, počas víkendu sa návštevníci strediska stretnú s rôznymi druhmi umenia a so širokým spektrom hudobníkov.

„Som rád, že môžeme dať priestor umelcom z regiónu, ktorí sú veľmi kvalitní a veľmi si ich vážim,“ dodal projektový manažér podujatia Peter Tóth. Pestrý program podľa neho zaujal široké publikum, dospelých i deti. Tým vyčarovali úsmev aj súťaže so sladkými odmenami a Yeti, ktorý sa objavil na svahu a zabýval sa v mestečku.

Podujatie pokračuje v Jahodnej aj dnes, program prinesie okrem iného aj netradičné vystúpenie saxofónového dua uprostred lyžiarskeho svahu, či predstavenie Divadla NEON, skupinu Goodfancy a aj cimbalovú muziku. Návštevníkov čaká tiež čítanie nedeľnej poézie a prózy a klasická gitara. „Teším sa, keď vidím, ako sa publikum baví a cítim tú energiu, ktorá vzniká pri kontakte umelca s publikom,“ dodal Peter Tóth.
 

Vyberte región